zondag 20 augustus 2006

Snelfietsroute


Vanochtend om 6 uur ging de wekker. Een heerlijk warm bed of een koude en natte fietstocht? Dilemma! Eerst de buienradar maar bekeken. Het leek me te vallen. Wellicht een paar buien, maar geen hevige. Voor het eerst de fiets op de fietsimperiaal, ging uitstekend, vooral omdat ik een dag eerder al had gemeten en aangepast.

Even na half zeven vertrokken naar Noord-Brabant, het eerste puntje dan. Willemstad om precies te zijn. Op internet een site ontdekt met snelfietsroutes, waar ook de route Haringvlietbrug – Heinenoordtunnel opstond. Was een track, softwarematig naar een route omgezet. Door de TOPO-kaart uit te zetten en voldoende in te zoomen was de route zeer duidelijk om het scherm te volgen.
De laatste kilometers met de auto begon het te regenen… Toch maar doorgezet en de gehele fietstocht droog overgekomen.
Doordat ik het grootste gedeelte van de rit wind mee had, bleef het gemiddelde flink boven de 27 km/u. Door gebrek aan voedsel verzuurde ik wat op de laatste kilometers maar het gemiddelde bleef een recordscore: 26,60 km/u. Ook de Heinenoordtunnel was anders dan anders: een lange roltrap naar beneden, een lange roltrap naar boven en tussen de roltrappen een mooi baantje. Goed voor nog een record: maximaal 53,9 km/u.
De omgeving was vertrouwd doordat ik vroeger elk weekend in Numansdorp zat (zeilen!), en ook Klaaswaal, Maasdam en Heinenoord waren bekend. Na de tunnel via de rondweg om Barendrecht heen en bij het Wapen van Rijsoord voor het eerst links naar de Geerlaan gegaan in plaats van rechts. Da’s duidelijk een verbetering.
Om even na half negen weer thuis, keurig op tijd voor het ontbijt…

Afstand: 34,34km

Geen opmerkingen: