maandag 29 maart 2010

Landelijke ligfietsdag

In het kader van de landelijke ligfietsdag heb ik eindelijk weer eens een lekker stuk met de ligfiets kunnen rijden. De weersverwachting was de afgelopen dagen nogal wispelturig. Eerst veel regen, later werd het steeds beter en zaterdag aan het begin van de avond was de voorspelling zelfs dat het geheel droog zou blijven. Een paar uur later werd dit weer gecorrigeerd tot een paar buitjes halverwege de middag.

Omdat de Baron zaterdag opeens met een lekke band uit de schuur kwam, moest ik zaterdagavond (met oude lijm en dito plakkers) de achterband plakken zodat het nog even spannend was of de plakactie resultaat had gehad. Maar zondagochtend kwam de Baron met een strakke band uit de schuur: de Paseo had dus een rustdag.

In eerste instantie was het mijn bedoeling om met de FastFerry naar Dordrecht te varen en vandaar uit te fietsen naar Maia, de start van een klein tourtochtje in de Biesbosch, maar later besloot ik om maar naar Maia te gaan fietsen, het zou zo’n 17 kilometer zijn.

In Dordt aangekomen was het prachtig weer met een zonnetje, maar de wind was wel aan het aanwakkeren. Met een klein clubje (slechts 6 personen) zijn we de Biesbosch ingegaan, het tempo lag niet erg hoog (zo’n 15km per uur) maar het was wel heerlijk. Halverwege begon het even flink te regenen en zelfs te hagelen maar dat was gelukkig van korte duur.  De ervaring van de onervaren ligfietsers nam met de kilometer toe zodat het tempo meer en meer kon worden opgevoerd, maar het gemiddelde bleef laag omdat we regelmatig zijn gestopt. Deels om te overleggen over de route, deels omdat een van de huurfietsen technisch gezien niet geheel in orde was. De inbusschroef van het stuur zat niet lekker vast en niemand had een inbussleutel van de juiste afmeting bij zich.

Een kilometer of vijf na het keerpunt van halverwege heb ik de groep gedag gezegd en ging, windje mee, rechtdoor langs de A16 terwijl de rest weer terug ging naar Maia. De navigatie aangezet maar het leek er verdacht veel op dat de routerende kaart van OpenFietsMap mij via de snelweg wilde sturen. Daardoor ging het eerste deel door Dordrecht meer op gevoel dan via de kaart. Na vijf uur en 60 kilometer weer terug in Ridderkerk.

Geen opmerkingen: